Gabriel Cânu, căpitanul lui ACS Poli Timișoara, mărturisește că el și colegii săi nu au simțit nicio presiune la începutul sezonului precedent, deoarece erau convinși că vor retrograda din cauza handicapului de 14 puncte. Fundașul central spune că nu este dificil să lucrezi cu „excentricul” Ionuț Popa și speră ca legea pentru finanțarea sportului din bani publici să intre în vigoare cât mai repede.
Cum s-a simțit din teren cursa de recuperare a handicapului de 14 puncte cu care a pornit Poli în campionat?
La început, nu s-a simțit în niciun fel, pentru că nu cred că cineva spera să ne salvăm. Ne-am propus să jucăm cât mai bine, să nu ne facem de râs. Noi eram pregătiți pentru Liga a 2-a. Nu era presiune. Încercam doar să intrăm în campionat. Pe parcurs, am fost tot mai motivați și am crezut în forțele noastre.
Cât de mare a fost presiunea în dubla de baraj?
În meciurile de baraj, nu cred că s-a pus vreun moment problema câștigătoarei. Am fost mai buni. La Timișoara, UTA ne-a dat gol la singurul atac mai serios…
Mai ești supărat pe arbitraj?
Bineînțeles că sunt și voi fi până când voi simți că suntem respectați. Atunci (n.r. – la finalul meciului tur cu UTA), a fost doar o răbufnire. Se umpluse paharul. M-a afectat, pentru că aveam o impresie bună despre George Găman. Știam că este un arbitru imparțial.
Știi că oficialii de la Pandurii au contestat la TAS înfrângerea la masa verde din meciul de la Târgu Mureș. Crezi că e posibil să se schimbe clasamentul?
Asta ar fi ultima! În loc de 0-2, a fost 0-3. Părerea mea este că s-ar face o mare nedreptate dacă acel rezultat ar fi schimbat, pentru Pandurii trebuiau să refuze să joace de la bun început, dacă au considerat că terenul este impracticabil.
Ți se pare bun sistemul cu play-off și play-out sau era mai ok sistemul competițional de dinainte?
Noi mai întâi am fost dezavantajați de înjumătățirea punctelor după sezonul regular, apoi am fost avantajați. Nu știu ce să spun… poate că ar fi bine să existe o miză și pentru ocuparea primului loc în play-out. Altfel, au motivație doar echipele care se bat pentru evitarea retrogradării.
Ca fotbalist, este dificil să lucrezi cu antrenorul Ionuț Popa?
În cariera me,a am lucrat cu foarte mulți antrenori, cu stiluri diferite. Mă înțeleg foarte bine cu Ionuț Popa, nu sunt probleme.
Care este situația financiară la ACS Poli Timișoara?
Ca peste tot… Cred că doar la Steaua și la Viitorul nu sunt probleme cu banii. La Timișoara, nu este nici cea mai bună situație, nici cea mai rea. Conducerea a făcut eforturi să plătească salariile, pentru că Primăria nu a mai dat bani. Sper ca problema finanțării să se rezolve o dată cu legea care permite autorităților locale să direcționeze spre sport 5% din buget. E o lege care ne avantajează, dar, deocamdată, văd că nu se întâmplă nimic în acest sens.
Ce părere ai despre activitatea AFAN?
Personal, nu am apelat până acum la sindicat, dar am colegi care au făcut-o și au apreciat sprijinul primit. Am participat la unele training-uri organizate de AFAN la Timișoara, în special în cadrul campaniei contra meciurilor trucate. Au fost foarte ok.
Ce planuri de viitor ai?
Mai am un an de contract cu Poli, apoi voi vedea. Dacă va fi să rămân în fotbal, cu siguranță nu voi urma o carieră de antrenor.
Credit foto: timisplus.ro
Leave a Reply