Andy Herczeg contribuie la dezvoltarea fotbalului feminin printr-o competiție organizată în orașul natal, Luduș. Componenta naționalei feminine de fotbal a României consideră că sportivele trebuie să compenseze lipsa mediatizării printr-o prezență mai activă pe rețelele de socializare, unde să își promoveze activitatea.
Ce poți să ne spui despre Cupa „Herczeg Andy”, de la Luduș, care s-a desfășurat duminică?
Scopul turneului Cupa „Herczeg Andy” a fost promovarea și mediatizarea fotbalului feminin din România. După părerea mea, a fost un turneu reușit și, cu această ocazie, îmi doresc să fac primii pași spre dezvoltarea fotbalului feminin în orașul meu natal, Luduș. Totodată, mi-am îndeplinit un vis din copilărie organizând acest turneu. A fost primul eveniment de acest gen în orașul Luduș.
Cum este viața de jucătoare de fotbal în Suedia?
Nivelul campionatului este mult mai dezvoltat și mai puternic din toate punctele de vedere. Sunt condiții de a face performanță și a progresa în carieră. Munca și randamentul sunt foarte apreciate atât de conducerea clubului, cât și de suporteri.
Ce condiții îți asigură clubul?
Cazare, masă și mijloc de transport. Oricând avem nevoie, putem folosi mașina clubului.
Crezi că se poate răspândi la nivelul întregii Europe principiul de echitate financiară între băieți și fete, care există în Scandinavia?
Consider că sunt șanse foarte puține pentru a realiza acest lucru, mai ales în viitorul apropiat. Este nevoie de o schimbare majoră din toate punctele de vedere pentru a se ajunge la această atitudine vizavi de fotbalul feminin.
Ce ar trebui să mai facă AFAN pentru a sprijini fotbalul feminin din România?
Ar trebui să continue să susțină progresul sportiv și financiar, prin campanii și dialog cu forurile de specialitate.
Am văzut că postezi des pe Facebook despre activitatea ta și a echipei naționale. Cât de important este pentru un sportiv să fie activ pe Social Media?
În comparație cu fotbalul jucat de băieți, fotbalul fetelor nu este mediatizat nici măcar la jumătate. Cred că este normal ca fetele să fie mai active pe Social Media.
Mai ai timp și de viață personală pe lângă fotbal?
Nu foarte mult timp, însă încerc să profit cât de mult pot de timpul liber.
Ce obiectiv personal ai pentru 2018?
Vreau rezultate individuale măcar la fel de bune ca și în sezonul precedent, când am câștigat titlul de golgether la echipa de club și de „Cel mai bun mijlocaș” din campionat la Gala „Värmlands Fotbollsgala”. Vreau rezultate pozitive cu echipa națională și un transfer la o echipă și mai puternică din Suedia.
Ce vrei să faci după încheierea carierei?
Aș dori să rămân în fenomen, pe o poziție de antrenor sau în cadrul unui proiect pentru promovarea fotbalului feminin.
Credit foto: Facebook
Leave a Reply